Sport
EONOS

Is dit de slechtste voetbalhit ooit?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Is dit de slechtste voetbalhit ooit?

Wat gebeurt er als je een voormalig pornoster een voetballiedje op laat nemen? Nou, het allerslechtste voetbalnummer uit de Duitse voetbalgeschiedenis. Die eer kreeg de Duitse Melanie Müller in 2014, met haar liedje Deutschland schießt ein Tor!

In de rubriek 'Voetbalplaatjes' zoekt NPO Radio 5-dj Henk van Steeg van een aantal EK-landen uit wat dé voetbalhits zijn, samen met lokale correspondenten of kenners. Ook het thuisland kwam aan de beurt. Wat is het Viva Hollanda van onze Oosterburen?

Als er één duidelijk is, is dat Deutschland schießt ein Tor! niet is. Het wijsje is bekend, maar de uitvoering had een stuk beter gekund. "Melanie Müller zingt een eeuwenoud, uiterst eentonig fangezang met drie extreem toondove teamgenoten", zo schreef een bekend marketingplatform. Rolling Stone schreef zelfs over een 'shitstorm' die Müller over zich heen kreeg. Oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Village People

Net als in Engeland, was het in Duitsland lange tijd traditie dat de selectie een liedje op nam. In 1978 maakte men het echter wel héél bont: samen met schlagerzanger Udo Jürgens werd zelfs een heel album opgenomen: Buenos Dias Argentina. 15 liedjes in voetbalthema… Liefhebbers kunnen het zelfs nog in z’n geheel beluisteren op Spotify.

In 1994 werden zelfs de Village People van stal gehaald om het Duitse team te supporten. Far away in America zal vandaag niet veel airplay meer krijgen, maar als je Oliver Kahn, Jürgen Klinsmann en Lothar Matthäus wil horen zingen, kan het hieronder…

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Voetbalplaatjes kwamen meer landen voorbij: Oostenrijk, België en Engeland. Bekijk hieronder het item over Duitsland:

Voetbalplaatjes: wat luistert Duitsland voor muziek tijdens het EK?

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie