Opinie & Commentaar
KRO-NCRV

'Als je haar maar goed zit': hoe voorkom je een 'helmkapsel'?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als je haar maar goed zit': hoe voorkom je een 'helmkapsel'?

Veilig Verkeer Nederland vindt dat de fietshelm niet meteen verplicht moet worden, want dan ontstaat er afkeer. Dat kapsels het vaak niet overleven onder de helm, is een belangrijk punt waarom mensen er geen willen dragen. Kapster Daphne van Es legt bij Spraakmakers uit hoe dit geen probleem hoeft te zien.

Video niet beschikbaar

"Het haar houdt niet van de helm", zegt Van Es. Al vindt de kapper het zelf wél belangrijk dat mensen het dragen voor de veiligheid. Daarom heeft zij wat handige tips en tricks in petto voor de fietsers.

Bescherming

Bij lang haar raadt de kapper aan het in een vlecht opzij of in een lage knot onder de helm te dragen. Ook raadt ze aan een haarnetje aan te schaffen. "Dan is dat deel maar alvast beschermd."

Voor veel mensen is het platte kapsel, dat door de helm ontstaat, niet wenselijk. "Gooi daarom een droogshampoo-mini in de tas", zegt Van Es.

Styling

Voor de mensen met zowel een kortere als lange coupe raadt de kapper 'Powder Puff' aan. "Je masseert het in voordat je de helm opzet. Wanneer je op plaats van bestemming bent, wrijf je het nog eens goed in zodat het weer volume krijgt."

Van Es raadt heren aan om wat minuten eerder van huis te gaan en even op plaats van bestemming pas een stylingproduct aan te brengen om wat model te creëren.

Als je haar maar goed zit! Van Es hoopt dat er door de tips weer een reden minder is om geen helm op te zetten tijdens het fietsen.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie