Economie
EO

Gaan vleesliefhebbers 'hybride vlees' eten? Lidl hoopt van wel

foto: Lidl
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaan vleesliefhebbers 'hybride vlees' eten? Lidl hoopt van wel

Supermarkt Lidl presenteerde deze week 'hybride vlees': gehakt dat voor 60% uit 'ouderwets' dierlijk gehakt bestaat en voor 40% uit erwten-eiwit. "Het is echt een tussenstap voor de vleesliefhebber", zegt Rebekah Simmons van Lidl in Geld of je leven.

Lidl introduceert 'hybride gehakt': vlees gemengd met erwteneiwit (22 augustus 2024) - Geld of je leven

De Lidl deed de afgelopen jaren veel onderzoek naar vleesvervangers. Veel mensen willen minder vlees eten, maar houden wel van de smaak van vlees. Na veel testen kwam de Lidl op dit bewuste product, vertelt Simmons. "We hebben erwtenmix aan het product toegevoegd om de milieu-impact kleiner te maken, maar daarbij wel de smaak van rundvlees te behouden. We willen de vleesliefhebber een duurzaam alternatief bieden, waarbij hij niet hoeft in te leveren op de lekkere smaak van vlees."

De 'gehaktmix', zoals het officieel heet (je mag het geen 'gehakt' noemen), ziet er volgens Simmons hetzelfde uit als vlees en is op dezelfde manier te bereiden. "We hopen de vleesliefhebber die zijn milieu-impact wil verlagen, hiermee te overtuigen."

Goedkoper

Om twijfelende klanten te overtuigen, maakt de Lidl de mix ook nog eens goedkoper dan het normale vlees, vertelt Chantal Goenee, ook van Lidl. "Dat is een bewuste keuze. We willen het mensen makkelijk maken om dit product met lagere milieu-impact te kiezen", vertelt ze. De Lidl levert marge in, al willen Goenee en Simmons niet zeggen hoeveel.

In de winkel zal een bakje van 300 gram 'gehaktmix' 2,29 kosten. Daarmee is het 33% goedkoper dan normaal vlees, belooft de supermarkt.

Of vleesliefhebbers zich zullen laten overtuigen, zal de tijd leren. Deelnemers aan de community van het journalistieke platform DIT van de EO reageren gemengd. Wil je reacties lezen en zelf reageren? Dat kan via deze link.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie