Cultuur & Media
NOS

'Elke avond feest' voor Rob Kemps bij Olympische Spelen: 'Mensen beginnen spontaan te springen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Elke avond feest' voor Rob Kemps bij Olympische Spelen: 'Mensen beginnen spontaan te springen'

Het is inmiddels vaste prik: wanneer een Olympiër een medaille te pakken heeft, wordt dat gevierd in het TeamNL Huis met een optreden van 'Links Rechts' van Snollebollekes. Met een enorm gehos worden de sporters geëerd om hun prestaties, wat altijd weer even speciaal is voor zanger Rob Kemps, vertelt hij bij RadiOlympia.

Video niet beschikbaar

Kemps "hing in de gordijnen" toen hij gevraagd werd om dit jaar in het TeamNL Huis op te treden. Niet alleen om de eer; Parijs is ook Kemps lievelingsstad. "Het is iedere avond echt een feest."

Spontaan springen

'Links Rechts' staat inmiddels symbool voor een gezellig Nederlands feestje. En eraan ontsnappen lukt bijna niet, ook niet voor Kemps. "Mensen die mij zien, beginnen vaak spontaan te springen", vertelt de Snollebollekes-frontman. Zo ook gedurende de drie weken dat de zanger in Parijs is om de Olympiërs te eren. "Het blijft heel lang leuk."

Chinese versie

Het begon allemaal in 2017 toen de Oranje Leeuwinnen gehuldigd werden en Kemps het nummer optrad. "Toen is het losgegaan." Inmiddels is 'Links Rechts' niet meer weg te denken uit de sportwereld en is er zelfs een Duitse versie van het nummer gemaakt. Een speciale Franse versie voor de Olympische Spelen zat er echter niet in. "Misschien nog een keer in het Chinees. Dat lijkt me nog wel een bucketlist-dingetje, dat het dan ook succesvol wordt."

Brabantse chansons

Dat Kemps een chanson-liefhebber is, is alom bekend. Maar in Parijs mag hij ook naar hartenlust die "Franse knallers" ten gehore brengen. Kemps is echter niet van plan om zelf Franstalige nummers uit te gaan brengen. "Misschien over twintig jaar, of zo. Daar moet je ook wat meer bagage voor hebben", zegt de zanger.

De Olympische Spelen bij NPO Radio 1

Vanaf vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus volg je de Olympische Spelen live vanuit Parijs bij RadiOlympia. Tussen 09.30 en 23.00 uur hoef je niks te missen van het grootste sportevenement ter wereld. Met wedstrijdverslagen, updates en al het nieuws rondom de Spelen en de sporters.

Daarnaast toert RadiOlympia door heel Nederland en verdiept het zich elke dag in een andere Olympische sport. Deze serie is zowel op de radio als op Instagram en YouTube te volgen. Ook verschijnt er elke ochtend in de NPO Luister-app en op YouTube een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie