Deze Winterwortelwondertaart is vegan en eenvoudig te maken
- Nieuws
- Deze Winterwortelwondertaart is vegan en eenvoudig te maken
De Mangiare! Kookwedstrijd is weer van start, met dit jaar als thema Je Bent Zelf Een Taart. Alle mogelijke recepten voor taart, van hartig tot zoet, mogen worden ingestuurd. De wedstrijd trapte af met het recept voor een overheerlijke Winterwortelwondertaart met witte chocolade icing.
Video niet beschikbaar
Ingrediënten kom 1
* 125 g appelmoes
* 120 g ongezoete amandelmelk
* 1 tl puur vanille-extract
* 100 g dadelstroop
* 110 g (olijf)olie
* 1 citroen, het sap en het raspsel
Ingrediënten kom 2
* 100 g volkoren (spelt)meel
* 100 g havermout
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 2 tl bakpoeder
* 1 tl baking soda
* 3 tl koekkruiden
* 1 tl zout
Overige ingrediënten
* 200 g geraspte pastinaak
* 100 g mix van noten en krenten (bijv. walnoten, amandelen en cranberry's)
Icing
* (Vegan) witte chocolade
* 1 el kokosvet
* Snufje zout
* Geroosterde amandelschaafsel
Werkwijze
Doe alle ingrediënten voor kom 1 bij elkaar en mix 1 minuut. Doe alle ingrediënten voor kom 2 bij elkaar en roer goed door elkaar, zeven hoeft niet: kost veel tijd en heeft weinig effect. Doe de inhoud van de twee kommen en de overige ingrediënten bij elkaar en mix goed door elkaar tot 1 egaal deeg. Proef of het lekker smaakt.
Vul een ingevette cakevorm met het deeg en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Voor de icing
Smelt de chocolade met het kokosvet en het snufje zout au bain marie. Laat het mengsel een beetje afkoelen tot het iets dikker is geworden. Als het mengsel te dun is blijft het er namelijk niet mooi op liggen. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met de icing en sprenkel de geroosterde amandeltjes.
Heb je zelf ook een taart die het panel van Mangiare móet proeven? Mail naar mangiare@ntr.nl
Radio Mangiare!
Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.