Cultuur & Media
NTR

Cabaretier George Groot (Don Quishocking) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretier George Groot (Don Quishocking) overleden

Cabaretier George Groot is overleden. Hij was vooral bekend van Don Quishocking, de cabaretgroep die hij mede oprichtte. Groot was 82 jaar. Twee jaar geleden werd kanker bij hem vastgesteld.

George Groot, cabaretier - Kunststof

Groot studeerde Nederlands in Amsterdam toen hij in 1966 met een oproep op het universitaire prikbord het initiatief nam voor een cabaretavond. Het leidde tot Don Quishocking, met zijn vrouw Anke Groot, Jacques Klöters, Pieter van Empelen en Fred Florusse.

In 1968 won de groep het Cameretten-festival en in de jaren 70 volgde meer succes. Don Quishocking stond bekend om de maatschappijkritische teksten, scherpe ironie en harmonieuze samenzang. Behalve cabaretier was Groot ruim dertig jaar lang docent aan diverse kunst- en theateracademies in Nederland. Ook schreef hij teksten voor onder anderen Jenny Arean, Adelheid Roosen en Paul de Leeuw.

In 2019 trok hij samen met onder andere Adelheid Roosen langs de theaters met de voorstelling Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors. Naar aanleiding hiervan was Groot te gast in Kunststof. Het gesprek is hier terug te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie