Cultuur & Media
AVROTROS

'Geef elke 18-jarige een krantenabonnement cadeau'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Geef elke 18-jarige een krantenabonnement cadeau'

"Als mensen zich geïnformeerd voelen, gaan ze zich meer met politiek bezighouden", zegt Bert Bakker, Universitair Hoofddocent Politieke Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, in MISCHA!. "We zouden onze toekomstige generatie beter moeten leren hoe ze zich goed informeren", aldus Bakker. "De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij henzelf, maar een jaar lang een gratis krantenabonnement draagt daaraan ook bij."

Bakker doet onderzoek naar de vraag hoe mensen hun mening vormen over politiek en gebruikt daarbij inzichten uit de psychologie en communicatiewetenschap.

'Politiek en emotie staan niet los van elkaar'

We moeten niet verlangen dat politiek en emotie los van elkaar staan. "Op de een of andere manier is die gedachte ontstaan: emoties in de politiek doen er niet toe, je moet vooral rationeel zijn. Maar ik denk dat we ons moeten afvragen: hoe ga je op een gezonde manier om met gevoelens die de politiek oplevert?"

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie