Cultuur & Media
AVROTROS

'Maak gokreclames realistisch', zegt oud-profvoetballer Glenn Helder

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Maak gokreclames realistisch', zegt oud-profvoetballer Glenn Helder

Als we op sigarettenpakjes afbeeldingen plaatsen van doorgerookte longen, wordt het tijd dat we ook realistische reclames maken over gokken, vindt voormalig voetballer Glenn Helder. "Laat ook zien dat iemand failliet wordt verklaard in de rechtbank, of dat iemand bij zijn gezin wordt weggehaald."

#553 - Glenn Helder: 'Als ik terug kon gaan in de tijd, zou ik de tanden uit mijn eigen mond slaan' - MISCHA!

CDA en SGP dienden vorige week een initiatiefnota in omdat ze een verbod willen op online gokken. Het aantal nieuwe gokkers, met verslavingen en geldproblemen is te groot gevonden, vinden de partijen.

Helder: 'Ik was zelf verantwoordelijk'

Helder stelt dat hij volledig zelf verantwoordelijk is geweest voor zijn verslaving verwijt zichzelf vooral "domheid". "Ik besefte niet dat ik zo'n bevoorrecht mens was. Ik ging elke week stappen, roken en drinken."

Helder besloot het roer om te gooien. "Je kan met je hoofd tussen je knieën gaan zitten balen, maar je kunt ook denken: we gaan het helemaal anders doen. Om te laten zien wie je daadwerkelijk bent. Voor jezelf. Als anderen het ook zien is dat mooi, maar ik heb het vooral voor mezelf gedaan."

#553 - Glenn Helder: 'Als ik terug kon gaan in de tijd, zou ik de tanden uit mijn eigen mond slaan' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie