Buitenland
NOS

Trump geraakt aan oor bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump geraakt aan oor bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst

De Amerikaanse oud-president en huidig presidentskandidaat Donald Trump is gewond geraakt aan zijn rechteroor toen een man het vuur op hem opende bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Volgens de FBI gaat het om een moordaanslag.

Trump geraakt aan oor bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst

Een Trump-aanhanger kwam door de schoten om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond.

De schutter opende volgens de geheime dienst het vuur op Trump vanaf een hoog punt buiten het terrein van de bijeenkomst. Een scherpschutter kon de dader vrijwel direct na de schoten doodschieten.

"Een kogel raakte me aan de bovenkant van mijn oor", laat Trump in een eerste reactie weten. "Ik wist meteen dat er iets mis was, omdat ik iets hoorde langs vliegen en de kogel door mijn huid voelde gaan. Er was veel bloed, dus toen had ik door wat er gebeurde."

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie