Binnenland

Spannende afsluiter in de eredivisie: Ajax - PSV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spannende afsluiter in de eredivisie: Ajax - PSV

De allerlaatste wedstrijd voor de winterstop begint, wordt afgesloten met de kraker Ajax - PSV. Beide clubs kijken al weken uit naar de eerste ontmoeting dit seizoen. Kan Ajax een gat slaan van zes punten op PSV en de druk op winterkampioen Feyenoord in stand houden? Het duel is live te volgen op NPO Radio 1.

Bij een zege van PSV komen de Eindhovenaren in puntenaantal gelijk met Ajax. De Amsterdammers verloren afgelopen zondag in Enschede tegen FC Twente. De tweede nederlaag van het seizoen.

Geen elitescheidsrechter

De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel. De KNVB stelt dus geen elitescheidsrechter aan voor de topper Ajax - PSV. De Kraker gaat aan de neus van Björn Kuipers en Bas Nijhuis voorbij. De keuze voor Van Boekel is opmerkelijk, omdat hij de voorbije speelronde een onterechte penalty uitdeelde aan Excelsior in het duel met sc Heerenveen (2-1).

De Kraker tussen nummer twee Ajax en nummer drie PSV begint om 16.45 uur. Andy Houtkamp en Frank Wielaard doen verslag in Langs de Lijn. Volg de wedstrijd live via NPO Radio 1.

Naast deze topper is er natuurlijk ook aandacht voor de volgende wedstrijden:

12.30 uur:
Excelsior - NEC (Arman Avsaroglu doet verslag)
14.30 uur:
FC Groningen - Go Ahead Eagles (Richard van der Made doet verslag)
ADO Den Haag - Sparta (Jan Vincent van Zuiden doet verslag)
Heracles - PEC Zwolle (Chris Wobben doet verslag)

Ster advertentie
Ster advertentie