Binnenland
AVROTROS

Deze lessen kunnen we trekken uit de zaak rond het mishandelde pleegmeisje uit Vlaardingen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze lessen kunnen we trekken uit de zaak rond het mishandelde pleegmeisje uit Vlaardingen

Terwijl de rechtszaak tegen haar pleegouders start, is het 10-jarige meisje uit Vlaardingen nog steeds niet aanspreekbaar. Voordat het zo ver moest komen werden er vanwege de vele alarmsignalen al meerdere meldingen gedaan, maar niemand greep in. Hoe kan dit? "Pleegorganisaties zijn er heel erg voor de pleegouders."

Video niet beschikbaar

In de Vlaardingse Madoerastaat lijkt de rust inmiddels teruggekeerd. In mei kwam de straat plotseling in het middelpunt van de aandacht, toen bleek dat een 10-jarig meisje ernstig verwaarloosd en mishandeld werd door haar pleegouders.

Meisje al een tijd niet gezien

Buren hadden het meisje op dat moment al een hele tijd niet meer gezien, zeggen ze tegen EenVandaag. Volgens hen had het gezin van John en Daisy weinig contact in de buurt. Het stel, en bezoekers, gebruikten de zij-ingang van de hoekwoning.

De voortuin lag er zo verwilderd bij dat er geklaagd werd bij de verhuurder, bevestigt de woningbouwcorporatie. Ook klaagden buren over de camera's die aan het huis hingen. De woning van het pleeggezin is inmiddels dichtgespijkerd om vernielingen te voorkomen.

In een kooi opgesloten

Het pleegmeisje belandde in mei in het ziekenhuis nadat ze van de trap zou zijn gevallen. Omdat er twijfels waren over die verklaring, startte de politie een onderzoek en arresteerde de pleegouders John en Daisy. Ze worden vervolgd voor poging tot doodslag, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het in hulpeloze toestand brengen van het meisje.

Lees de rest van het artikel op de website van EenVandaag.

EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, elke werkdag tussen 16.00 en 17.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie