Binnenland
Mangiare! Kookwedstrijd recept: Ossenstaartsoep
- Nieuws
- Mangiare! Kookwedstrijd recept: Ossenstaartsoep
Op vrijdag 7 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kookwedstrijd van Mangiare! op NPO Radio 1. Verschillende thuiskoks nemen het in de finale tegen elkaar en strijden om de titel. Dit jaar is het thema 'Met de Paplepel'. Welk gerecht kookte jouw vader altijd voor je?
In aanloop naar de grote finale op 7 december zullen we elke vrijdag één van de genomineerde recepten publiceren op de website van NPO Radio 1. Dan heb je alvast iets om thuis te proberen en je klaar te maken voor de finale.
Het recept van deze week:
Video niet beschikbaar
Benodigdheden
- 500/750 gr Ossenstaart
- Provençaalse kruiden
- Bloem
- Knoflook
- 6 eieren hardgekookt
- Port
- Grote soeppan halfvol met water
- 5 blokjes runderbouillon
- Knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Voeg de runderbouillonblokjes, de knoflookpoeder en een handjevol Provençaalse kruiden toe aan de pan met water.
- Deze laat je 3 tot 4 uur trekken (Snelkookpan 1 tot anderhalf uur).
- In een koekenpan ga je de bloem branden (niet te hoog vuur) totdat de bloem lichtbruin is van kleur. Met geduld dus. Niet verbranden!
- Daarna zeef je de bloem in een mengkom met water en met een lepel kun je korrels fijn maken door de zeef.
- Water met meel tot een papje roeren.
- Inmiddels kun je het vlees van de staartbotten afhalen en die voeg je het laatst toe aan de soep. Dan met een garde het meelpapje tot een goeie dikte roeren door de bouillon.
- Voeg nog wat port toe.
- De hardgekookte eieren doe je in plakjes met de eiersnijder en voeg je toe aan de soep.
Eet smakelijk!
Ster advertentie
Ster advertentie
Gerelateerd
Nieuws en CoNOS/NTR
Havo-vwo-advies voor steeds meer leerlingen met migratieachtergrondNieuwsweekendMAX
Universiteit Utrecht stopt met zes talenstudies: 'Alles draait om geld'Dit is de DagEO
Moeten we paspoorten afpakken van antisemitische relschoppers?Nieuws en CoNOS/NTR
Middelbare scholen steeds vaker last van bedreigingen