Binnenland
PowNed

Wat kunnen we verwachten van het kabinet-Schoof?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat kunnen we verwachten van het kabinet-Schoof?

In de nieuwste aflevering van Op z’n Kop! gaan Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen in gesprek met voormalig topambtenaar Astrid Raaphorst. Na 14 jaar Rutte is het toch echt voorbij. Met de inwijding van het kabinet-Schoof reflecteert Astrid op haar connectie met minister-president Dick Schoof.

#154 - OP Z'N KOP! Met Astrid Raaphorst over kabinet Schoof I - Op z’n Kop!

Prettige samenwerking

Na 28 jaar in de ambtenarenwereld rond te hebben gelopen, plaatsvervangend directeur bij de politie te zijn geweest en 6 jaar bij het ministerie van justitie en veiligheid te hebben gewerkt zou je kunnen zeggen dat Astrid Raaphorst een aardig CV voor zichzelf op heeft gebouwd. In haar tijd bij het ministerie van justitie en veiligheid heeft ze daarnaast ook een belangrijke connectie gelegd: niemand minder als onze nieuwe minister-president Dick Schoof.

Astrid spreekt hierbij van een prettige samenwerking. Zo zou Schoof een geweldige leidinggevende zijn en veel goed ingeschat vertrouwen in zijn collega's hebben. Ondertussen is het echter weer 8 jaar geleden sinds Astrid hem voor het laatst gesproken zegt te hebben. Wat is er in deze tijd veranderd?

Voordeel van de twijfel

Schoof zijn rol tijdens de corona pandemie heeft de situatie voor Astrid toch wat ingewikkelder gemaakt. Ook was hij tijdens de afgelopen persconferenties niet op zijn sterkst waardoor ze zo nu en dan ongemakkelijk verliepen. Dit was immers nooit zijn sterkste kant stelt Astrid. Echter geeft ze hem als minister-president toch het voordeel van de twijfel. Ze is door haar eerdere jaren aan samenwerking met hem enorm positief over zijn kwaliteiten als leider. Ze zegt ook dat je iemand uiteindelijk uiteraard op zijn of haar daden moet afrekenen. Astrid ziet liever iemand die goede dingen doet, ondanks dat er af en toe gestunteld wordt, dan iemand die een glad verhaal heeft en er vervolgens alsnog een puinhoop van maakt.

In aflevering #154 van Op z’n Kop! gaan Rick en Marianne met Astrid verder in discussie over het nieuwe kabinet en de verwachtingen voor Dick Schoof als minister-president.

Op z'n Kop!

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Je hoort het iedere donderdag in een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Ster advertentie
Ster advertentie