Binnenland
PowNed

Steeds meer PVV-stemmers voelen zich vervreemd van de partij. Hoe komt het?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer PVV-stemmers voelen zich vervreemd van de partij. Hoe komt het?

In de nieuwste aflevering van Op z’n Kop! bespreken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen de nieuwste ophef rondom de PVV. Voor de bespreking van onder andere de controverse bij de 'Omvolkingsopmerkingen' van Marjolijn Faber en de gemiste kansen van Wilders sluit conservatief columnist en voormalig PVV'er Bart Jan Spruyt zich bij het gesprek aan.

#153 - OP Z'N KOP! Met Bart Jan Spruyt over slecht verwoorde problemen in de politiek en zijn verleden bij de PVV - Op z’n Kop!

Gebrek aan visie

Nu het nieuwe kabinet al een tijdje rond is beginnen de vragen zich op te stapelen. Zo stelt Bart dat de PVV niet lijkt te kunnen gaan leveren op de standpunten en verwachtingen waarvoor de kiezer in november heeft gestemd. Hij stelt bovendien dat de vijandige houding van de partij ten opzichte van de media steeds meer PVV kiezers van de partij heeft vervreemd. Mensen die dachten te stemmen voor een conservatief-liberale partij voelen zich lang niet allemaal vertegenwoordigd door de manier waarop Wilders zich manifesteert.

Volgens Bart heeft hij deze groep Nederlanders na de verkiezingen niet meer kunnen bereiken omdat hij een kader en de middelen mist om een volwaardige partij op te bouwen. Dat is nu onder meer terug te zien in de ministers die Wilders geselecteerd heeft voor het huidige kabinet. De partij zou nooit een echte politieke visie hebben kunnen ontwikkelen. Ze staan nu nog op vrijwel hetzelfde punt als toen de partij achttien jaar geleden werd opgericht.

Wilders moet de PVV tot een echte politieke partij uit zien te bouwen. Vanuit kadervorming en gedachtenvorming moet hij geschikte kandidaten zien te vinden voor de belangrijke posities waar zijn partij nu verantwoordelijk voor is.

In aflevering #153 van Op z’n Kop! bespreken Marianne, Rick en Bart verder hoe Wilders het momentum vast kan houden en de PVV op lange termijn tot een volwaardige partij kan laten groeien.

Op z'n Kop!

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Je hoort het iedere donderdag in een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Ster advertentie
Ster advertentie