Binnenland
NTR

Mangiare! Kookwedstrijd recept: Sperziebonen met perzik a la babi pangang

foto: Mangiare!foto: Mangiare!
  1. Nieuwschevron right
  2. Mangiare! Kookwedstrijd recept: Sperziebonen met perzik a la babi pangang

Op vrijdag 7 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kookwedstrijd van Mangiare! op NPO Radio 1. Verschillende thuiskoks nemen het in de finale tegen elkaar en strijden om de titel. Dit jaar is het thema 'Met de Paplepel'. Welk gerecht kookte jouw vader altijd voor je?

In aanloop naar de grote finale op 7 december zullen we elke vrijdag één van de genomineerde recepten publiceren op de website van NPO Radio 1. Dan heb je alvast iets om thuis te proberen en je klaar te maken voor de finale.

Het recept van deze week

Video niet beschikbaar

Benodigdheden

  • 300 gram halfom gehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 4x halve perzik uit blik
  • Perziksap uit datzelfde blik
  • 1/2 zakje gehaktkruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 zakje sausmix voor babi pangang
  • beetje boter of olie

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden,sambal en ketjap en rol er balletjes van, ter grootte van soepballetjes.
  2. Verhit de boter of olie (of allebei) in een hapjespan en bak hierin de balletjes op een laag vuur rondom bruin.
  3. Haal ondertussen de bonen af en breek ze doormidden.
  4. Als het gehakt bruin is, deze met een spatel uit de pan halen.
  5. Doe de bonen bij het bakvet en schenk net zoveel perziksap uit blik bij de bonen tot deze net onderstaan.
  6. Breng aan de kook en laat de boontjes met het deksel op de pan zachtjes gaar smoren (ongeveer 20 minuten)
  7. Snijd de perziken in stukjes. Ongeveer net zo groot als de balletjes.
  8. Wanneer de boontjes gaar zijn, doe dan de balletjes en de perziken er bij in de pan.
  9. Strooi het zakje sausmix erover en roer goed door.
  10. Nog even doorverwarmen en klaar!
  11. Als je het iets te droog vindt kan je er altijd nog wat perziksap erbij meeverwarmen.

Eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie