Recept voor koude avocadosoep
- Nieuws
- Recept voor koude avocadosoep
Heerlijk verfrissend en hartig op een warme zomerdag, deze heldergroene variant op de Spaanse Gazpacho. De binding komt niet van broodkruim, maar van de rijpe avocado's en olijfolie. Voor deze soep van Mangiare! hoef je niets te koken.
Mangiare! Over De Bijbel van de Thaise Keuken en picknick-gerechten - Mangiare!
Ingrediënten voor 6 (kleine) porties:
- 2 grote rijpe avocado’s, in stukken
- 1/4 groene paprika, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 1 groene jalepeňo peper, pitjes verwijderd, in stukjes
- 1 flinke teen knoflook, in stukjes
- 4 koriander stelen, bewaar blad voor garnering
- 1 eetlepels sherry azijn
- sap van 2 limoenen
- 2 el olijfolie, extra vergine
- 500 ml water
- 1 theelepel zout
- 20 druppel worcestersaus
- peper uit de molen
Garnering:
- zure room
- koriander blad
- nacho chips, naturel
Werkwijze
Doe alle ingrediënten in een hoge beker en draai met een staafmixer (of in de blender) tot een gladde, romige groene soep. Doe in een afgesloten bak en zet minimaal twee uur in de koelkast. Proef, het moet zowel hartig als friszuur smaken. Zo nodig nog wat extra zout of limoensap toevoegen.
Neem de soep ijskoud mee naar de picknickplek in een grote thermoskan, met wat extra ijsblokjes. Schenk in stevige glazen, dot zure room erop en garneren met wat blaadjes koriander.
Steek er een nacho chipje in en geef een extra handje nachos erbij.
Geïnspireerd op een recept uit Het Caribisch Kookboek van Helmi Smeulders.
Radio Mangiare!
Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.