Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Telegraaffoto: Telegraaf
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman in Radio Kunststof
Saskia Belleman brengt een groot deel van haar tijd door in de rechtszaal als rechtbank- en juridisch verslaggever van de Telegraaf. Hiervan doet zij actief verhaal op Twitter. Belleman is dit jaar genomineerd voor de Persprijs Jacques van Veen. Deze prijs heeft als doel de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de justitieverslaggeving in het bijzonder te bevorderen. De winnaar wordt morgen bekendgemaakt in Amsterdam.
Petra Possel praat een uur lang met Belleman in Radio Kunststof, vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1.

Nieuwe zitting in het Decembermoorden-proces
In Suriname dient ook een grote rechtszaak. Er is vandaag een nieuwe zitting in het Decembermoorden-proces tegen president Desi Bouterse. In het NOS Radio 1 Journaal een vooruitblik op de zitting. Nieuws en Co doet vanaf 16.00 uur live verslag van de zitting vanuit Paramaribo.

En verder...

  • Quirine Eijkman en Madeleine van Toorenburg bespreken in De Nieuws BV het terugfluiten van Nederland door de Raad van Europa.
  • Opera en innovatie slaan de handen ineen om opera toekomstbestendig te maken. Nicolas Mansfield van Reisopera TechTripFestival vertelt erover in het NOS Radio 1 Journaal.
  • 1 december is het Wereld Aids Dag. Op NPO Radio 1 veel aandacht voor de vele initiatieven, evenementen en acties, die vandaag beginnen.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Geen praatje met de buren en nooit vrienden over de vloer: voor meer dan tien procent van de Amsterdammers is dat de dagelijkse praktijk. Daarom trekt de gemeente een miljoen euro uit om eenzaamheid aan te pakken. De 51-jarige Dorien voelt zich al jaren alleen. Verslaggever Mattijs van der Wiel zocht haar op in haar woning in Amsterdam.

Hoewel Dorien in een grote stad woont, voelt zij zich altijd geïsoleerd. "Ik heb soms het gevoel dat ik alleen op de wereld ben. In Amsterdam voel ik mij alleen in een grote zee van mensen. Ik mis warmte en gezelligheid in mijn leven."

Lees ook:

Ster advertentie
Ster advertentie