Het recept voor Bara. Een heerlijke Surinaams Hindoestaanse snack
- Nieuws
- Het recept voor Bara. Een heerlijke Surinaams Hindoestaanse snack
Bij een bara moet je denken aan een hartige oliebol, die eruit ziet als een donut. Bara is een heerlijke Surinaams Hindoestaanse snack. Het deeg is op basis van oerdi meel, gemaakt van mungbonen, en tajerbladeren. Mangiare! bespreekt het recept.
Bespreking Bara in Mangiare!
Video niet beschikbaar
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 1 TL kruiden masala
- 2 TL gist
- 100 gram gemalen oerdie (verkrijgbaar bij de Aziatische winkel)
- 1/2 madame Jeannette, fijngehakt
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 TL komijnzaad, gebrand en fijngemalen
- 30 g tayerblad, fijngesneden (verkrijgbaar bij de Aziatische winkel)
- snuf zout
- olie, om te frituren
Bereiding
Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, met 260 milliliter water en kneed het geheel tot een zacht en luchtig deeg. Laat het deeg 2 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
Vorm als het deeg goed gerezen is met vochtige handen ronde balletjes van het deeg. Druk deze plat en druk vervolgens een gat in het midden.
Laat een laag olie warm worden in een diepe pan. Bak de bara in de inmiddels heet geworden olie aan beide zijden in enkele minuten goudbruin. En laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Serveer de bara met aardappelchutney of andere chutney naar keuze.
Het recept voor Bara met Chutney van Soenil Bahadoer komt uit zijn kookboek Spicy Chef.