Binnenland

Laurentien van Oranje: 'Toeslagenouders zijn ook belastingbetalers'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Laurentien van Oranje: 'Toeslagenouders zijn ook belastingbetalers'

Een missie verloopt in golven, heeft ze gemerkt. Drie jaar lang is ze onder de radar gebleven en in anderhalf jaar tijd is samen met deskundigen de methode ontwikkeld die de basis vormt van de Stichting Gelijkwaardig Herstel. De methode die tijdelijk werd stopgezet, kritiek kreeg, onder andere van Eerste Kamerlid Martin van Rooijen, maar waarvan deze week de uitbreiding van de werkzaamheden van de stichting alsnog door de Eerste Kamer werd goedgekeurd.

#500 - Laurentien van Oranje: 'Mensen willen het goede, mensen zijn het goede, laten we het samen oplossen' - MISCHA!

In MISCHA! reageert ze op de kritiek: "Die werd steeds heftiger, daarna werd het rustiger en als er dan weer kritiek komt, zonder dat je je hebt kunnen recupereren, dan is het net als in de topsport, dan heb je even minder weerstand. Ik dacht stopt dit ooit? Dat mensen - doordat je in de wind staat - met een speld in een hooiberg gaan zoeken naar iets verkeerds over mij, dan zit je er even doorheen en dan voel je je even heel kwetsbaar." Terugkerende kritiek: "En dat van ons belastinggeld", pareert ze met: "Slachtoffers van het toeslagenschandaal zijn ook belastingbetalers."

Van huis uit meegekregen

Verder blikt ze terug op haar jeugd, hoe ze van huis uit mee kreeg dat we allemaal deel uitmaken van het systeem en dat dat ons als burgers verplicht om bij te dragen aan het rechtzetten van fouten in dat systeem. "Nee, dat kan niet vanuit de aansprakelijke partij."

#500 - Laurentien van Oranje: 'Mensen willen het goede, mensen zijn het goede, laten we het samen oplossen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie