Binnenland

Sander 't Sas: 'De criminele wereld kan taxibedrijven makkelijk inzetten'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander 't Sas: 'De criminele wereld kan taxibedrijven makkelijk inzetten'

"Eén op de vier auto's in Amsterdam is een taxi. Die markt is zo verzadigd dat als chauffeurs niets kunnen verdienen, ze iets anders gaan doen", vertelt journalist Sander 't Sas in MISCHA!. De criminele wereld kan taxi's zo inzetten voor andere doeleinden dan passagiersvervoer, aldus 't Sas.

#525 - Sander 't Sas: 'Je moet je eigen tegenkracht organiseren' - MISCHA!

De chauffeurs kunnen worden gevraagd voor handeltjes met drugs en wapens, of voor vervoer van criminelen, ziet 't Sas. "De wereld is heel anoniem, het is enorm lastig voor de politie om er grip op te krijgen."

'Consument is geen stap verder gekomen'

't Sas houdt zich als onderzoeksjournalist al jaren met de taxiwereld bezig. Een podcast van zijn hand, een boek en vanaf 2 september ook een documentaire, zoomen in op de gevolgen van de taxiwet van 2000. "Die wet is ooit bedacht om de markt open te breken. Hoewel er wel méér taxi's kwamen betekende dat niet betere service en hogere kwaliteit. De consument is geen stap verder gekomen."

#525 - Sander 't Sas: 'Je moet je eigen tegenkracht organiseren' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie