'Temptation Island meest ranzige programma op televisie'
- Nieuws
- 'Temptation Island meest ranzige programma op televisie'
Het is momenteel een van de meest besproken televisieprogramma's: Temptation Island. Koppels vertoeven hiervoor op een warm en exotisch eiland, waar verleiders hun best doen ze uit elkaar te drijven. Relatietherapeut Paulien Visser noemt het goedkope en platte tv, maar: "psychologisch wel interessant om te naar te kijken." Een debat over de waarde van het programma in Dit is de Dag.
Wekelijks kijken er honderdduizenden Nederlanders naar de show op RTL 5. TV-recensent Angela de Jong snapt daar helemaal niets van. "Het is het meest ranzige programma van de Nederlandse televisie. Koppels krijgen geen eerlijke kans. Als wij op zo'n eiland worden gedropt, zonder partner, en er zijn steeds drie mannen die tegen je aanrijden en vertellen hoe fantastisch je bent, dan gaat iedereen voor de bijl."
Video niet beschikbaar
Volgens De Jong doen mensen vooral mee omdat ze bekend willen worden. "Je moet niet onderschatten wat mensen daar voor over hebben. Ik schat hun capaciteiten in de bovenkamer niet heel hoog in. Voor de kijkers is het gewoon leedvermaak."
Seksuoloog Mandy Ronda vindt dat er juist wel iets in zit waar je verder mee kan. "Het is heel interessant om te zien hoe koppels omgaan met lust, verlangen, overspel en seks." Zo ziet relatietherapeut Paulien Timmer het ook. "Als je er goed naar kijkt kun je er lessen uit halen."
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Vreemdgaan
Een van die lessen is volgens Timmer te kijken naar de aandacht die je geeft aan de ander. "Een van die meisjes zei in het programma, ik krijg iets van hem wat ik van mijn eigen partner niet krijg, aandacht. Hij ziet mij staan. Dan denk ik: dat is iets menselijks en vertelt ons dus ook dat je moet blijven investeren in je relatie. Mensen gaan niet alleen vreemd vanwege de seks, maar juist ook vanwege aandacht die ze wel krijgen van een nieuwe partner."
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Maar om daar achter te komen, heb je volgens De Jong het programma helemaal niet nodig. "Je kan ook het schoolplein opstappen en aan drie gescheiden ouders vragen hoe het zit. We weten het allemaal al."