Wat aten ze in de prehistorie?
- Nieuws
- Wat aten ze in de prehistorie?
Nederland, 500 jaar voor Christus. We zien een open landschap, weinig bomen, wel lage bosjes. In de verte zie je een moeras waar je heel diep in weg kan zinken. Aan de andere kant staat een boerderij van leem met een dak van stro. Eromheen wat kleine akkers met een soort tarwe. Je ziet een paar harige grote varkens. Een aantal koeien, maar veel kleiner dan de zwart witte holstein koeien die je kent. Vanuit een paar plekken stijgt rook op van vuurtjes.
We zijn in de late IJzertijd. Bijna iedereen is een zelfvoorzienend boer. Maar wat aten deze mensen dan zoal? Daarover verscheen onlangs het boek ‘Verandering van Spijs: Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten'. Met daarin de nieuwste kennis over de geschiedenis van ons voedsel.
NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap
Dagelijks tussen 17.00 en 18.30 uur in Nieuws en Co
Iedere werkdag van 02.00 tot 04.00 uur in Focus
En wanneer je maar wil in podcast Focus Wetenschap