Sport
NOS

Een golfwedstrijd duurt de hele dag: wat maakt het leuk om naar te kijken? 'Het is heel spannend!'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een golfwedstrijd duurt de hele dag: wat maakt het leuk om naar te kijken? 'Het is heel spannend!'

Anne van Dam doet namens Nederland mee aan het Olympische golftoernooi. Veel kijkers zal de sport echter niet trekken, want een wedstrijd duurt de hele dag. Waarom moeten we het toch eens aanzetten? "Het is heel spannend, het zit heel dicht bij elkaar!" zegt golfer Mike Korver in RadiOlympia on Tour.

Presentator Hans van der Steeg ging op bezoek bij Korver op de Edese Golf Club Papendal, nabij Arnhem. Dit is de club van Anne van Dam, die op dit moment 49e staat in het Olympisch golftoernooi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Golf is erg spannend, vindt Korver. "Een slag van een meter telt even hard als een slag van 300 meter, dus het zit hartstikke dicht bij elkaar." Bovendien is het heel uitdagend: "Het is zo allesomvattend. Er zijn zoveel aspecten die bij elkaar moeten komen. Het kan ook altijd beter. Je kunt de beste ronde van je leven spelen en dan nóg denken: dat kan beter en dat kan beter en dat kan beter."

Bij golf speel je tegen anderen, maar je speelt vooral tegen jezelf, zegt Korver. "Hoe ga je ermee om als het even tegenzit? Hoe ga je om met verwachtingen?" Zelf heeft hij brede ervaring, want hij stond al op z'n vierde op de golfbaan. "Het was een beetje rammen, maar het was gewoon leuk om steeds verder te slaan." In 2028 hoopt hij mee te doen.

Op het YouTube-account van NPO Radio 1 staan meer video's.

De Olympische Spelen bij NPO Radio 1

Vanaf vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus volg je de Olympische Spelen live vanuit Parijs bij RadiOlympia. Tussen 09.30 en 23.00 uur hoef je niks te missen van het grootste sportevenement ter wereld. Met wedstrijdverslagen, updates en al het nieuws rondom de Spelen en de sporters.

Daarnaast toert RadiOlympia door heel Nederland en verdiept het zich elke dag in een andere Olympische sport. Deze serie is zowel op de radio als op Instagram en YouTube te volgen. Ook verschijnt er elke ochtend in de NPO Luister-app en op YouTube een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast.

foto: NPO

Ster advertentie
Ster advertentie