Sport
NOS

De Toursupporter: de Duitser die de Tour volledig in het geel volgt

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Toursupporter: de Duitser die de Tour volledig in het geel volgt

Wielerliefhebbers komen uit alle landen en streken. De mooiste wielerverhalen vind je dan ook langs het parcours van de Tour. In de rubriek De Toursupporter spreekt verslaggever Edwin Cornelissen dagelijks met een opvallende supporter langs het parcours. In deze aflevering: de Duitser die de Tour volledig in het geel volgt.

Video niet beschikbaar

"Ik ben niet Tadej Pogacar, hoor." De Duitser, volledig in het geel uitgedost, wil het maar even gezegd hebben als de verslaggever op hem af loopt. "Maar ik ben wel groot fan van de Tour de France." Dat is te zien: de man heeft een geel tricot, een gele broek, een gele helm. De kleur van zijn fiets? Uiteraard is die volledig in het geel, tot aan de fietscomputer toe.

"Ik houd van de look", verklaart de goedlachse man. In zijn gele outfit reist de Duitser in het spoor van de Tour door Frankrijk. Gevoelsmatig is hij dan dichter bij de renners, verklaart hij, maar zelf deelnemen zit er - vooralsnog - niet in. "Daarvoor zou ik wat meer moeten trainen."

Ieder detail klopt

Ieder detail klopt: ook het plaatje met nummer 1 heeft-ie achterop de fiets geplakt. Een fiets overigens die hem ruim 1.500 euro extra heeft gekost. "Ik heb er vier maanden op moeten wachten. Geel is mijn favoriete kleur." Hij fietst zelfs zo'n honderd kilometer per dag, legt hij uit, inclusief bagage. "Veel mensen denken op het eerste gezicht misschien dat ik bij de Tour hoor." Om er lachend aan toe te voegen: "Dat is niet waar. Daar zou ik wat meer voor moeten trainen."

De man vindt Pogacar deze Tour ongenaakbaar. "Hij is een klasse apart. Niemand kan hem volgen. Ik weet niet hoe hij dat voor elkaar krijgt." Zelf volgt hij de koers al een kwarteeuw. "Ik denk dat Pogacar ook in de komende jaren een grote naam zal zijn." Maar zijn favoriet zal voor altijd een landgenoot blijven: voormalig wielrenner Jan Ullrich. "Ik ben groot fan van hem, omdat hij Duitser is."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie