Sport
NOS

Welke prestaties kunnen we nog verwachten van Sifan Hassan en Femke Bol?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke prestaties kunnen we nog verwachten van Sifan Hassan en Femke Bol?

Ellen van Langen won in 1992 de gouden medaille bij de Olympische Spelen op de 800 meter. Ook de Spelen in Parijs hebben gouden plakken opgeleverd voor het atletiekteam van Nederland en met een beetje hoop en geluk zou het zomaar kunnen dat er nóg meer medailles voor de atleten aankomen. Van Langen laat haar professionele oog erop los bij RadiOlympia.

Video niet beschikbaar

Femke Bol stuntte bij de estafetterace en sleepte zo op het laatste moment nog een gouden medaille binnen voor Nederland en haar team. Van Langen is onder de indruk van Bol. "Bij haar zit het op alle vlakken gewoon heel goed. Ze is heel gestructureerd, heel georganiseerd, vraagt heel veel van zichzelf, heel gedisciplineerd."

Kneiterhard

Sifan Hassan moest het gisteren doen met een bronzen plak, maar kan ook een nog hogere onderscheiding in de wacht slepen bij de marathon. Hassan is een "heel andere" atleet dan Bol, meent Van Langen. "Ik ken echt niemand die zo kneiterhard is voor zichzelf", zegt Van Langen over Hassan.

Unieke combinatie

"Hassan heeft eigenlijk een ander doel", gaat Van Langen verder. Volgens haar wil Hassan "iedere keer iets bijzonders, iets anders doen" en maakt het Hassan "niets uit welke medaille" ze haalt. "Als ze er maar eentje haalt", denkt Van Langen. "Ze wil heel graag een unieke combinatie maken van een baandiscipline met een wegdiscipline."

Marathon

Van Langen vermoedt dat Hassan vooral wil uitblinken tijdens de marathon. Maar daarnaast zal Hassan ook nog meedoen aan de vijf en tien kilometer race. Volgens Van Langen is het dus lastig te voorspellen hoe Hassan zal presteren bij de marathon. "Ik weet niet hoe ze uit die vijf en die tien komt straks. Dat is denk ik het spannende."

Duel

Bols "grote duel" zal tegen de Amerikaanse Sydney McLaughlin zijn, denkt Van Langen. "McLaughlin op haar best zal heel moeilijk te verslaan zijn, maar Bol heeft ook zo'n progressie doorgemaakt. Ik vind het ongelooflijk spannend." Bovendien zou Bols gouden medaille bij de estafette "wat extra's" kunnen geven om haar nét wat eerder over de finish te sturen.

Kansen

Van Langen denkt verder dat de kijkers hun ogen open moeten houden voor Nadine Visser bij de 100 meter horden. "Die gaat gewoon heel goed." Ook Abdi Nageeye zou kunnen verrassen bij de marathon, evenals Emma Oosterwegel en Anouk Vetter bij de meerkamp. Van Langen heeft ook nog goede hoop voor Niels Laros en Stefan Nillessen tijdens de finale van de 1500 meter sprint.

De Olympische Spelen bij NPO Radio 1

Vanaf vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus volg je de Olympische Spelen live vanuit Parijs bij RadiOlympia. Tussen 09.30 en 23.00 uur hoef je niks te missen van het grootste sportevenement ter wereld. Met wedstrijdverslagen, updates en al het nieuws rondom de Spelen en de sporters.

Daarnaast toert RadiOlympia door heel Nederland en verdiept het zich elke dag in een andere Olympische sport. Deze serie is zowel op de radio als op Instagram en YouTube te volgen. Ook verschijnt er elke ochtend in de NPO Luister-app en op YouTube een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie