Sport
NOS

RadiOlympia On Tour met Arnold Vanderlyde: 'Dit is de mooiste sportschool van Nederland'

foto: Bibi Dutrieuxfoto: Bibi Dutrieux
  1. Nieuwschevron right
  2. RadiOlympia On Tour met Arnold Vanderlyde: 'Dit is de mooiste sportschool van Nederland'

Hans van der Steeg is vandaag met RadiOlympia on tour afgereisd naar boksvereniging R.B.V. Crooswijk in Rotterdam. Hier begon olympisch kampioen Bep van Klaveren zijn carrière, maar ook bronzen medaillewinnaars Nouchka Fontijn en Arnold Vanderlyde stonden in de ring in Crooswijk. Vandaag kwam de oud-olympiër Vanderlyde terug naar Rotterdam om een training te geven aan de talenten van de toekomst.

De magie van R.B.V. Crooswijk

Video niet beschikbaar

Arnold bokste zijn eerste wedstrijden in de ring van R.B.V. Crooswijk: "dit is de mooiste en meest traditionele sportschool van Nederland, mijn hart gaat open nu ik hier weer ben". Vandaag kwam hij terug om de talenten van Crooswijk een training te geven. In de boksschool komen verschillende soorten mensen bij elkaar. Mannen van 80 sparren met de talentvolle tieners: "het is mooi om te zien dat we samen bewegen, want zolang je in beweging bent is de kans dat je geraakt wordt het kleinst."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kansen op boksgoud

Na de gouden medaille van Bep van Klaveren in 1928 hebben we nooit meer goud gewonnen. Volgens Arnold moet er nog wel wat gebeuren om weer mee te gaan doen voor een gouden plak: "we moeten werken aan het fundament, de jeugd, om mensen enthousiast te maken, daar wil ik graag aan meewerken". En wie weet doet één van deze talenten uit Crooswijk mee voor de medailles in Los Angeles.

Ster advertentie
Ster advertentie