Sport
EONOS

Gaat Oranje naar de finale? Volg Nederland-Engeland live op NPO Radio 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaat Oranje naar de finale? Volg Nederland-Engeland live op NPO Radio 1

Het Nederlands Elftal strijdt woensdagavond tegen Engeland om een plek in de finale van het Europees Kampioenschap. Na 20 jaar staat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman weer in de halve finale van het EK, gaat het ze ook lukken om na de gewonnen finale van 1988 na 36 jaar weer de finale te bereiken? Luister de wedstrijd vanaf 21.00 uur bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Hoewel Engeland de lichte favoriet is om de finaleplek te bemachtigen, krijgt de ploeg van Gareth Southgate wel veel kritiek te verduren. De ploeg krijgt vaak te horen dat ze erg saai voetbal spelen, terwijl ze over sterspelers zoals Harry Kane, Jude Bellingham en Phil Foden beschikken. De route van Engeland naar de halve finale ging ook erg moeizaam, met een paar nipte overwinningen, gelijke spelen en een penaltyserie tegen Zwitserland in de kwartfinale. Toch staat de ploeg dus wel gewoon in de halve finale en zullen ze er op uit zijn om na de verloren finale van het vorige EK, de eindoverwinning deze keer wel over de streep te trekken.

Bij het Nederlands Elftal heeft de kritiek op het vertoonde spel van de groepsfase plaatsgemaakt voor respect voor de veerkrachtigheid en doorzettingsvermogen van het elftal. Nadat het op achterstand kwam tegen Turkije bleven de spelers geloof houden in een ommekeer. In een tijdsbestek van 6 minuten wist Oranje uiteindelijk de achterstand om te poetsen in een voorsprong. De ploeg lijkt dan ook steeds sterker te worden en het opgebouwde vertrouwen en positieve gevoel kan met de finaleplaats in zicht zeker helpen tegen Engeland. Gaat het lukken de Engelsen te verslaan, of zijn de Three Lions te sterk voor Oranje?

Volg de wedstrijd woensdagavond vanaf 21.00 bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speelschema EK voetbal 2024: wanneer speelt Oranje?

Speelschema EK voetbal 2024: wanneer speelt Oranje?

Speelschema EK voetbal 2024: wanneer speelt Oranje?

Niets missen van het EK?

Luister elke speeldag naar de NOS Voetbalpodcast EK-editie. Nog voor je eerste kop koffie ben je bijgepraat door Arno Vermeulen, Jeroen Stekelenburg en een dagelijkse tafel met gasten.

Liever kijken? Ze zijn ook te zien op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie