Politiek
NOS

Werkonderbreking in haven Rotterdam voor vroegpensioenregeling zware beroepen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Werkonderbreking in haven Rotterdam voor vroegpensioenregeling zware beroepen

In de haven van Rotterdam wordt vanavond een paar uur gestaakt. Aanleiding daarvoor zijn de vastgelopen gesprekken met het kabinet over vroegpensioen voor zware beroepen.

Van de oude regeling, die nu afloopt, werd weinig gebruikgemaakt. Voor mensen met een zwaar beroep die niet veel verdienden was die financieel niet aantrekkelijk.

Er wordt nu gepraat over een nieuwe regeling, maar de gesprekken daarover met het kabinet zijn vastgelopen. Volgens FNV Haven dreigt de nieuwe regeling slechter te worden dan de oude regeling, onder meer doordat mensen die er gebruik van maken heel veel belasting moeten betalen over het geld dat ze krijgen.

Zware diensten

In een gesprek in het NOS Radio 1 Journaal legt FNV-bestuurder Niek Stam uit wat het werken in de haven zo zwaar maakt: er wordt 24 uur per dag gewerkt, 7 dagen per week, in ploegendiensten onder zware omstandigheden. Daarom houden mensen het niet vol om tot hun 67ste te werken.

De werkonderbreking in de Rotterdamse haven duurt 4 uur, later volgen meer acties.

Ook de politie voert actie voor een vroegpensioenregeling. Een gevolg was dat de ‘risicowedstrijd’ Feyenoord-Ajax vorige week zondag niet doorging omdat er geen politie beschikbaar was.

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie