Politiek
EO

Podcast De Spindoctors wint PrinsjesPodcastprijs

foto: Roy Schepers | Rocket Stories
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Spindoctors wint PrinsjesPodcastprijs

De podcast De Spindoctors van NPO Radio 1 en de EO heeft de PrinsjesPodcastprijs gewonnen voor de beste politieke podcast van het jaar. De prijs was voor de aflevering Alles komt door Omtzigt van 7 maart 2024.

Luister hier de prijswinnende aflevering: - De Spindoctors

In De Spindoctors praten voormalig adviseur van PvdA-leider Lodewijk Asscher, Julia Wouters, en voormalig VVD-communicatiehoofd, Raymond Mens, over de spins en frames van politici. De podcast wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink. Redacteur Guido van Dijk nam de prijs in ontvangst van Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en juryvoorzitter Splinter Chabot.

Julia Wouters noemt het een eer om de prijs te winnen. "De aflevering was deze week weer superactueel, terwijl we die bijna een jaar geleden opnamen!" Mens hoopt dat luisteraars wat opsteken van de podcast, maar vindt het bovenal 'ontzettend leuk om spins te ontspinnen'.

Doorprikken

Ook Tijs van den Brink is trots: "Leuk om eindelijk eens niet alleen genomineerd te zijn, maar ook daadwerkelijk een prijs te winnen! Belangrijker nog: ik denk dat we er in De Spindoctors regelmatig in slagen om pogingen politici om het beeld te beïnvloeden, en mooier te maken, door te prikken. Spindoctors-luisteraars snappen Den Haag daardoor net iets beter dan de mensen die niet luisteren!"

foto: EO

De Spindoctors-redacteur Guido van Dijk neemt PrinsjesPodcastprijs in ontvangst

Luister naar De Spindoctors

Sinds twee weken is het zevende seizoen van De Spindoctors wekelijks te beluisteren via, onder andere de app van NPO Radio 1 en NPO Luister.

De Spindoctors wordt gemaakt door Tijs van den Brink, Julia Wouters en Raymond Mens. Guido van Dijk doet de redactie, Willem de Gelder de montage. Eindredacteur is Jan-Pieter Kos.

Gerelateerde podcast

De Spindoctors

De Spindoctors

Ster advertentie
Ster advertentie