Politiek
WNL

Ingrid Coenradie (PVV) roemt goede sfeer in kabinet: 'We lachen ontzettend veel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ingrid Coenradie (PVV) roemt goede sfeer in kabinet: 'We lachen ontzettend veel'

Staatssecretaris Justitie en Veiligheid Ingrid Coenradie roemt de positieve sfeer binnen het kabinet. "We hebben humor met elkaar gemeen", zegt zij in het WNL-radioprogramma Sven op 1.

Video niet beschikbaar

Kabinet Schoof-I draait nog niet heel lang aan de knoppen, maar krijgt vanuit de oppositie de wind van voren. Desalniettemin is Coenradie "trots op wat wij met dit kabinet hebben neergezet." Zij twijfelt er niet aan dat haar collega's in vak K daar hetzelfde over denken.

'Humor hebben we met elkaar in gemeen'

Een van haar favoriete collega's binnen het kabinet, is staatssecretaris Teun Struycken (Rechtsbescherming). "Ik kan het erg goed met hem vinden. Hij is iemand met ongekend veel humor."

Naast Struycken, die aan het kabinet deelneemt zonder verbonden te zijn aan een partij, is Coenradie ook over PVV-collega Marjolein Faber zeer te spreken. "Ik heb met haar ongekend veel goede gesprekken en ook heel veel lol." Volgens Coenradie "hebben we binnen het kabinet, humor met elkaar gemeen. Er wordt ontzettend veel met elkaar gelachen. We hebben mooie gesprekken met elkaar."

Grootste lolbroek

Wie de grootste lolbroek is, vindt Coenradie een moeilijke vraag. Toch laat zij zich verleiden tot een uitspraak. "Er wordt best veel om Teun (Struycken, red.) gelachen. Maar de droge humor van Marjolein (Faber, red.), daar wordt ook vaak hard om gelachen. Dat geldt voor het hele kabinet."

Ingrid Coenradie (staatssecretaris van Justitie en Veiligheid) roemt sfeer binnen kabinet: 'Er wordt ontzettend veel gelachen' (10 september 2024) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie