Zijn we soms te goed van vertrouwen?
- Nieuws
- Zijn we soms te goed van vertrouwen?
In de podcastserie El Tarangu gaat Audiocollectief SCHIK op zoek naar de man die beweerde José Manuel Fuente te zijn: de wielrenner met de bijnaam El Tarangu, die in 1996 overleed. Zeven jaar later stelt een man zich voor als Fuente en vraagt oud wielrenner Lucien van Impe mee uiteten.
Het bewijs was overduidelijk: dit kon Fuente niet zijn. Toch geloofde Lucien de man. Waarom?
Vertrouwen
Het simpele antwoord luidt: vertrouwen. En dat hebben we gelukkig allemaal. Vertrouwen is een soort kompas. Eentje die je leidt door het leven. Je hebt het nodig. Want als je alles voortdurend in twijfel trekt, wordt samenleven onmogelijk.
Voor buitengewone beweringen heb je buitengewone bewijzen nodig
Vertrouwen is een kostbaar bezit. Maar bij iedereens is het ook wel eens geschaad. Zo ook bij Nele, Siona en Mirke.
De drie vrouwen van audiocollectief SCHIK ontmoetten elkaar in Antwerpen tijdens hun opleiding Woordkunst. Hun studieklas vormde een hechte groep, bijna een familie. Ze zagen elkaar veel, elke dag en soms ook ’s nachts. In die studiegroep zat een jongen: "Knul of knaap, dat woord omschrijft hem het beste. Hij was volledig onschuldig..."
Maar hoe weet je zeker dat iemand te vertrouwen is? Kun je altijd wel vertrouwen op je eigen kompas? En hoe kon het dat Lucien zo overtuigd was geweest van het feit dat hij écht met Fuente aan tafel zat?
We hadden het gevoel alsof we als makke lammetjes om een enorme tuin waren geleid
Wil je niets missen? Abonneer je dan op de podcast.
Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering. Abonneer je op El Tarangu via ►Apple Podcasts, ►Stitcher of de ►RSS-feed en zorg dat je geen afleveringen mist.