Cultuur & Media
NOS

Swifties 'verdrietig maar begripvol' na cancellen concerten Wenen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Swifties 'verdrietig maar begripvol' na cancellen concerten Wenen

Fans die vanavond, vrijdag of zaterdag naar Taylor Swift zouden gaan in Wenen komen van een koude kermis thuis. De Amerikaanse zangeres cancelde namelijk de drie optredens na een terreurdreiging. "Iedereen is heel verdrietig, maar ze vinden het wel begrijpelijk", zegt Simone Driessen, die de politieke kant van Swift onderzoekt.

Swifties 'verdrietig maar begripvol' na cancellen concerten Wenen

Video niet beschikbaar

De terroristische aanslagen, die werden voorbereid door terroristen die aan Islamitische Staat gelieerd waren, zijn verijdeld maar de concertorganisator nam geen enkel risico. "Veel Swifties (fans van Taylor Swift, red.) verwijzen naar de aanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester. Daar zijn destijds 22 mensen vermoord, dus de angst zit er goed in", zegt Driessen, die universitair docent Media en Populaire Cultuur is aan de Erasmus Universiteit.

Zelf heeft Swift overigens nog niet gereageerd op het cancellen van het evenement, alleen de concertorganisator. "Ik denk dat ze zelf haar tijd neemt, want het is niet niks, drie concerten afzeggen. Mensen komen echt van over de hele wereld naar die concerten toe, dus ze zal goed willen inspelen op mensen die niet naar die concerten kunnen", aldus Driessen.

Volgende week staat Swift vijf keer in Londen. Die concerten lijken vooralsnog wel gewoon door te gaan. "Mensen vragen zich af of daar extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen, dus ze zijn benieuwd of daar nog wat over naar buiten komt. Ik zie ook fans die hun vriend of verloofde zouden meenemen en die nu, heel moedig, dat ticket beschikbaar willen stellen voor fans die de Wenen-concerten mislopen", vertelt ze.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie