Cultuur & Media
AVROTROS

'Raad van Toezicht van WNL heeft het heel slecht gedaan' zegt Thomas Bruning van NVJ

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Raad van Toezicht van WNL heeft het heel slecht gedaan' zegt Thomas Bruning van NVJ

"De Raad van Toezicht van omroep WNL heeft het allerslechtste signaal gegeven aan alle potentiële melders in Hilversum, namelijk: als je melding doet, hoef je niet te verwachten dat je het rapport mag lezen en sta je eigenlijk op de laatste plaats", zegt algemeen secretaris van de NVJ Thomas Bruning in MISCHA!.

#552 - Thomas Bruning: 'De Raad van Toezicht van WNL heeft het echt heel slecht gedaan' - MISCHA!

Het rapport van omroep Ongehoord Nederland, over de ontslagen Arnold Karskens, verscheen gisteren. Bruning noemt het "ongemakkelijk" dat Karskens vooraf geen inzage heeft gehad, en ook niet de mogelijkheid kreeg erop te reageren.

Kort geding om inzage WNL-rapport

Bert Huisjes, oud-hoofdredacteur bij WNL, raakte eveneens in opspraak door kritiek en meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Een kort geding over de zaak van voormalig WNL-presentatrice Margreet Spijker dient op 15 november. Spijker wil inzicht krijgen in het rapport over de werkcultuur bij de omroep. Bruning acht de kans groot dat ze die inzage gaat krijgen.

"Ze zijn geen boze verkrachters of grote boeven", zegt Bruning over Huisjes en Karskens, "ze hadden een missie, een drive, maar zijn daarin doorgedraafd en er was niemand bij de omroep die zei: we moeten ook naar de medewerkers luisteren."

Volgens Bruning is het zaak dat er gekeken wordt naar de tijdelijke contracten. "Die leiden tot kwetsbaarheid en onzekerheid bij werknemers. Je bent dan niet zo snel kritisch. En het is gek als iemand zowel hoofdredacteur als directeur of voorzitter is, want dan kun je als medewerker niet een stapje hoger bij iemand terecht."

#552 - Thomas Bruning: 'De Raad van Toezicht van WNL heeft het echt heel slecht gedaan' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie