Cultuur & Media
VPRO

Joost Prinsen: 'Dubbel om iemand te missen terwijl je met iemand anders bent'

foto: Merlijn Doomernik
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Prinsen: 'Dubbel om iemand te missen terwijl je met iemand anders bent'

Acteur en schrijver Joost Prinsen gaat helemaal op in zijn nieuwe relatie met nieuwslezer Noraly Beyer. Tegelijkertijd is ook het gemis van zijn overleden vrouw Emma nog groot. Dat is dubbel, vertelt Prinsen in Nooit Meer Slapen, maar hij heeft inmiddels ook geleerd dat de twee elementen naast elkaar kunnen bestaan, "maar dat weet je pas als je het meemaakt."

Joost Prinsen (acteur, schrijver) - Nooit meer slapen

Schuldgevoelens

"Ja, zeer zeker", antwoordt Joost op de vraag of hij zijn vrouw Emma, die in 2020 overleed, mist. "Ik heb mij daar in het begin ook wel schuldig over gevoeld, maar dat is ook niet zo moeilijk. Na de dood van Emma had ik geen schuldgevoelens, want ik was zelf ook zielig. Ik bleef achter. Maar toen ik een relatie kreeg met Noraly, verschoof dat evenwicht. Emma was nog steeds dood, en ik was niet meer zo zielig. Toen heb ik me er toch nog even schuldig over gevoeld. Dat is natuurlijk volstrekt zinloos, maar je ontkomt er niet aan."

Dubbel

Een goede toespraak van Frank Lammers hielp Joost alsnog snel over die schuldgevoelens overheen, maar desondanks blijft het volgens Joost "dubbel dat je iemand mist terwijl je eigenlijk al iemand anders hebt. Maar, je weet pas dat dat naast elkaar kan bestaan als je dat meemaakt. En het is dan wel van belang dat de nieuwe persoon in je leven het goed weet te hanteren." En volgens Joost weet Noraly Beyer dat goed. "Dat ging op een heel natuurlijke manier."

Luister Nooit Meer Slapen op ieder moment van de dag

Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 waarin elke werkdag een uur lang - van middernacht tot 01.00 uur - een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit wordt geïnterviewd over werk én leven.

Volg Nooit Meer Slapen op Instagram, en luister alle gesprekken, ook overdag, in NPO Luister of uw favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie