Cultuur & Media
WNL

B&B Vol Crime? 'Oliedom om als criminele deelnemer mee te doen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. B&B Vol Crime? 'Oliedom om als criminele deelnemer mee te doen'

B&B vol Liefde-deelnemer Malgosia blijkt in een Poolse gevangenis te hebben gezeten en in België deed een veroordeelde ontuchtpleger mee aan de Vlaamse variant van het populaire tv-programma. Hoe kan dat?

Het Misdaadbureau BONUS: B&B Vol Crime? ‘Oliedom om als criminele deelnemer mee te doen’ - Het Misdaadbureau

In een speciale B&B Vol Crime-aflevering van Het Misdaadbureau nemen presentator Maaike Timmerman en onderzoeksjournalist Rick Pietersz alle relletjes door. Misdaadverslaggever van De Telegraaf John van den Heuvel, zelf ook tv-producent, geeft zijn kijk op de zaak.

"Je bent als zender of producent wel heel sterk afhankelijk van de eerlijkheid van een kandidaat. Als die willens en wetens dingen verzwijgt om door een selectie te komen, is het best lastig om te achterhalen of iemand een strafblad heeft, want je kunt die gegevens niet zomaar opvragen. Je kunt alleen vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag", vertelt Van den Heuvel.

'Het komt uit'

In België is kandidaat Jelmont (die uit Nederland komt) in opspraak, omdat hij eerder is veroordeeld voor ontucht. Van den Heuvel: "Het is natuurlijk wel oliedom van een kandidaat om op tv te gaan, want je weet dat mensen dit ook in Nederland kijken en dat het uitkomt."

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie