Cultuur & Media
AVROTROS

'Botox is een vorm van mishandeling'

foto: Eigen (bewerkte) fotofoto: Eigen (bewerkte) foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Botox is een vorm van mishandeling'

Wie botox laat injecteren wordt niet alleen slechter begrepen door de gesprekspartner - omdat die de gezichtsuitdrukkingen lastiger kan lezen - de persoon zélf ervaart ook minder verbintenis en begrip. Dat vertelt journalist en radiomaker Carolien Borgers, die met de podcast Over Datum in gesprek gaat over veroudering bij vrouwen.

#532 - Carolien Borgers: 'Je oude ik is niet minder goed dan je jonge ik. Echt niet.' - MISCHA!

Borgers pleit er in haar nieuwe podcast voor dat we juist uitkijken naar het ouder worden. "Je kan niet zeggen: het wordt geen herfst. Als alles goed gaat krijgen jij en ik er steeds een jaartje bij. Met botox wil je niet alleen daar niet aan toegeven, het is ook een vorm van mishandeling." Volgens Borgers ontzeg je jezelf namelijk de rijkdom die bij het ouder worden hoort.

Ouder worden omarmen

Met de podcast hoopt Borgers vrouwen te inspireren verjaren te omarmen. "Ik word niet die vrouw die op haar zeventigste eruit ziet als vijftig en dat dat dan het hoogst haalbare was. Er moet meer zijn. Maar ja, durf het maar aan te gaan."

#532 - Carolien Borgers: 'Je oude ik is niet minder goed dan je jonge ik. Echt niet.' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie