Cultuur & Media
AVROTROS

Het bizarre verhaal van de verdwenen Anja en Habbo Hotel

foto: Screenshot Habbo Hotelfoto: Screenshot Habbo Hotel
  1. Nieuwschevron right
  2. Het bizarre verhaal van de verdwenen Anja en Habbo Hotel

De Scheveningse Anja is fervent Habbo Hotelspeler, een online game waar je kamers kunt inrichten en kunt chatten. Als ze op een dag medespeler Sterretje 44 ontmoet, ontstaat er een opmerkelijke vriendschap waar Anja helemaal in op gaat. Haar familie verliest langzaamaan de grip op haar en dan verdwijnt Anja in het niets. Misdaadjournalist Jorina Haspels dook in het verhaal en maakte er een podcast over: Het Habbo-mysterie.

#248 - Scheidverhalen - Het Habbo Mysterie - The price of paradise - VINK: De podcastgids van Nederland

In het spel Habbo Hotel - dat vooral begin deze eeuw erg populair was - kun je kamers inrichten, badges verdienen, meubels kopen en chatten met je medespelers. Voor de slechthorende Anja is het ook een manier om mensen te leren kennen. Zo gaat het ook met Sterretje 44, ook wel Chantal genoemd, en Anja.

Vreemde vriendschap

Als ze vervolgens buiten de virtuele omgeving afspreken wordt de vriendschap steeds hechter, en sluit Anja meer en meer andere vrienden en familieleden buiten. Na een weekendje weg verdwijnt Anja helemaal voor hen. Tweeënhalf jaar later ontvangt de familie plots een bericht van de RDW, gericht aan de erven van Anja.

Haspels ziet in de mailbox van het AD, waar ze werkt, een oproep voor een crowdfundingsactie van de familie voorbij komen. "Ze wilden geld binnenhalen om advocaatkosten te kunnen betalen. Ze hebben altijd een vreemd gevoel gehad over de vriendschap met Chantal."

Haspels vindt het een "bizar verhaal" en maakt voor AD de podcastserie "Het Habbo-mysterie". In VINK vertelt ze over haar gesprekken met Anja's nabestaanden, die twijfels hebben bij de bedoelingen van Chantal en vraagtekens zetten bij haar vertrek en haar plots gewijzigde testament.

#248 - Scheidverhalen - Het Habbo Mysterie - The price of paradise - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie