Cultuur & Media
AVROTROS

Carry Slee: 'Kinderen hebben recht op een goed verhaal'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Carry Slee: 'Kinderen hebben recht op een goed verhaal'

De term kinderliteratuur is volgens schrijver Carry Slee onzin. Of iets een boeiend verhaal is, dáár moet het over gaan. "Een goed boek is een boek waarvan kinderen houden, waar ze blij van worden, waarin ze verder willen lezen. Wat recensenten er ook van vinden, kinderen kunnen prima zelf bepalen wat mooi is."

#548 - Carry Slee: 'Kinderen hebben recht op een goed verhaal' - MISCHA!

Zelf las Slee graag de boeken over Kruimeltje en de Kameleon-serie. "In Kruimeltje kon ik me helemaal verplaatsen, en ik moest er ook altijd om huilen. Ik heb de boeken denk ik wel dertig keer gelezen."

Kruimeltje en Kameleon

Slee had zelf een moeder die psychisch ziek was, en leefde erg mee met Kruimeltje, die bij een pleegmoeder komt te wonen. "Op het einde verscheen de echte moeder van Kruimeltje, en ik hoopte ook dat mijn 'echte' moeder ooit voor de deur zou staan. En dat ik dan samen met haar voor mijn moeder ging zorgen."

Slee is te gast in MISCHA! vanwege de start van de Kinderboekenweek op 2 oktober. Slee schreef een lied voor Kinderen voor Kinderen in het thema van de week: Lekker eigenwijs.

#548 - Carry Slee: 'Kinderen hebben recht op een goed verhaal' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie