Joshua Nolet van Chef'Special is teleurgesteld in Den Haag: 'Er is geen greintje empathie'
- Nieuws
- Joshua Nolet van Chef'Special is teleurgesteld in Den Haag: 'Er is geen greintje empathie'
Terwijl het water de muziek- en evenementenbranche aan de lippen staat en tienduizenden mensen demonstreerden tegen de corona maatregelen binnen de amusementssector, werd Chef'Special gevraagd om op te treden bij de Formule 1 in Zandvoort. Voor nop. Het was de brief uit naam van Prins Bernhard jr. die de druppel was voor leadzanger Joshua Nolet. Hij besloot zich uit te spreken via zijn Instagram, vertelt de leadzanger aan Natasja Gibbs in De Nieuws BV.
Video niet beschikbaar
"Die brief was een soort druppel, maar de echte aanleiding die zit hem natuurlijk al in twee jaar lang stil zijn hierover en best wel het braafste jongetje van de klas zijn als artiesten. We zijn de eerste die niks meer mochten en de laatste die weer wat mogen. We hebben het allemaal geaccepteerd, we zijn optimistisch gebleven en hebben ons begripvol opgesteld", vertelt Nolet.
Geen reactie
Toen laatst bekend werd dat ook in september grote festivals niet door mochten gaan, was dat de zoveelste domper voor de band. Nolet: "Toen kwam er afgelopen zaterdag een grootschalig protest en dat voelde gewoon even heel erg als een moment; gaaf, iedereen schouders eronder, we laten ons horen. En gisteren dacht ik: er is gewoon niet op gereageerd door Den Haag. Geen greintje empathie, niemand die hier iets over heeft gezegd. And then it hit me, het boeit ze dus echt niet."
Guido Joseph van Chef'Special vult aan dat ze nadat Joshua zijn filmpje had geplaatst gisteren, veel reacties van muzikanten hebben gehad die hun verhaal herkennen. Joseph zegt: "Heel veel mensen herkennen het om de sluitpost te zijn op een evenement, maar ook in deze situatie de sluitpost zijn op de corona-aanpak van de overheid. En als er een heel groot protest is er gewoon geen reactie komt vanuit Den Haag."
Hobbyisten
Het steekt Nolet ook hoe er kennelijk naar hun branche gekeken wordt. "Het gaat mij niet om prins Bernhard of de Formule 1. Het gaat me erom dat er toch een beetje naar ons wordt gekeken als een groep hobbyisten. We worden niet gezien als een industrie met keihard werkende ondernemers", zegt hij.
Het gaat Nolet niet zozeer om de artiesten, maar juist ook om de mensen daarachter. "De ruggengraat van ons werk. Technici, geluids- en lichtmannen. Die hebben nul perspectief op dit moment en die hebben ook nauwelijks iets om op terug te vallen van de overheid."
Wachten op reactie
Het liefst zou de band horen dat er weer wat mogelijk is en dat er onder voorwaarden weer optredens en festivals kunnen plaatsvinden. Maar ook als dat niet mogelijk is, willen ze graag een reactie, legt Guido Joseph uit. "Als de overheid dan voet bij stuk houdt dat het niet kan, zou je op z'n minst een reactie verwachten waarin wat medeleven en empathie blijkt met de sector, maar zelfs dat is kennelijk te veel gevraagd."
Joshua Nolet vult aan: "Je hoopt dat ze zeggen dat ze zien dat wij hier by far aan het kortste eind trekken. Dat ze ernaar gaan kijken en dat ze misschien wat geld in die branche gaan pompen."