Cultuur & Media
MAX

Nieuwe AI-functie Tinder helpt mannen met betere profielfoto's

foto: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe AI-functie Tinder helpt mannen met betere profielfoto's

Datingapp Tinder introduceert deze zomer een nieuwe AI-functie die gebruikers helpt bij het kiezen van de beste foto's voor hun datingprofiel. Deze functie kan vooral mannen helpen, die volgens fotograaf Wouter Ransijn vaak slechte keuzes maken met foto's van bijvoorbeeld hun gevangen vis of grote vriendengroepen. Ransijn, die fulltime foto's maakt speciaal voor datingprofielen, legt uit hoe belangrijk goede foto's zijn voor online daten.

Video niet beschikbaar

Ransijn merkt dat mannen vaak minder foto's van zichzelf hebben dan vrouwen. "Mannen maken gewoon minder foto's van zichzelf, vooral als ze met vrienden zijn", zegt hij. Dit resulteert in weinig geschikte foto's voor hun datingprofiel. Veelvoorkomende fouten zijn selfies in vieze spiegels, foto's in onverzorgde kamers, of foto's met slecht licht. "Je hoort vaak verhalen over mannen met een vis in hun hand of een hele groep bier drinkende vrienden", aldus Ransijn.

Authenticiteit

De foto's die Ransijn maakt, moeten authentiek en representatief zijn. "Ik probeer altijd zo authentiek mogelijk foto's te maken, dus gewoon zoals iemand echt is. Dat gaat niet helpen in de liefde als iemand er niet uitziet zoals die op de foto", legt hij uit. Naast goede foto's raadt hij ook aan om te letten op de rest van het profiel. "Het is belangrijk om een kijkje te geven in je leven. Wat doe je nog meer, naast alleen je gezicht?"

Ransijn werkt vaak met vier typen mannen: ICT'ers, gescheiden mannen, twintigers die aan zelfontwikkeling doen, en ondernemers. Deze mannen zijn bereid te investeren in professionele foto's, ondanks de hoge kosten. Zijn goedkoopste pakket kost 500 euro en het duurste 2000 euro.

Beoordeling

Ransijn laat zijn foto's beoordelen door vrouwen via een website om data-gedreven feedback te krijgen. "Je wordt beoordeeld op je uiterlijk, intelligentie en betrouwbaarheid. Dat helpt ons te zien welke foto's het beste werken", zegt hij. Hij staat echter sceptisch tegenover de nieuwe AI-functie van Tinder: "Ik ben benieuwd of AI echt het gevoel kan nabootsen dat iemand overkomt op een foto. Het blijft ook gewoon emotie."

Ransijn moedigt mannen aan om vaker foto's van elkaar te maken tijdens uitjes. “Als iedereen gewoon leuke foto's maakt tijdens uitjes, heb je na een aantal maanden al een leuke verzameling", zegt hij. "En anders zou ik zeggen: kom naar mij."

Nieuwsweekend is het zaterdagochtendmagazine van MAX. Elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur. Gepresenteerd door Mieke van der Weij en Pieter van der Wielen.

Ster advertentie
Ster advertentie