Cultuur & Media
MAX

Plussize mannen vinden steeds vaker hun weg in de fashion wereld

foto: Bappie Kortramfoto: Bappie Kortram
  1. Nieuwschevron right
  2. Plussize mannen vinden steeds vaker hun weg in de fashion wereld

De wereld van fashion en modellen beweegt mee met de tijd. Zo waren er vorige week op de Amsterdam Fashion Week ook plussize modellen te zien. Dit is niet alleen belangrijk voor de inclusiviteit, maar ook grote merken hebben hier baat bij. Bappie Kortram stond vorige week zelf nog op de catwalk van de Fashion Week in Amsterdam en vertelt over de diversiteit en het belang hiervan.

Video niet beschikbaar

Voor Vogue mocht Kortram tijdens de fashionweek over de P.C. Hooftstraat lopen. "Voor mij is dat best wel een ding. Ik ben zwart, dik, klein en trans. Dat zijn identiteiten waarvan je niet verwacht dat je ze op de Fashion Week ziet."

De fashionwereld wordt dan wel steeds inclusiever, maar doordat modellen nog steeds vaak lang en dun zijn is er al gauw sprake van plussize. Dat ziet ook modejournalist van De Telegraaf Kim Querfurth. "De meeste modellen zijn vrouwen en hebben maat 34 of soms zelfs 32. Alles daarboven wordt vaak gezien als plussize. Zelfs maat 38 vinden ze in de mode wereld in Parijs bijvoorbeeld al een beetje dik. Dan hebben we het nog niet eens over maat veertig."

Dikheid die we behapbaar vinden

Vergeleken met andere mannen is Kortram niet veel breder, maar in vergelijking met andere modellen is hij wel een van de groteren. "Ik val onder small fat, oftewel toegankelijk dik. Het is dikheid die we behapbaar vinden."

Ook voor de merken is het belangrijk om hun kleding in de grotere maten te tonen op de catwalk. "Plussize-modellen zijn ook de echte mensen. Uiteindelijk wil je kleren verkopen, dus moeten ook alle maten te zien zijn."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie