Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Jan Dijkgraaf
De beweging GeenPeil, bekend van het Oekraïne referendum, heeft zijn eigen partij opgericht. De lijsttrekker is publicist Jan Dijkgraaf. Vanavond vertelt hij over GeenPeil als politieke beweging in Dit Is De Dag om 18.30 uur.

Jane Goodall
Renze Klamer gaat in gesprek met antropologe en biologe Jane Goodall. Ze heeft een veertigjarige studie gedaan van het sociale en familiale leven van de chimpansee. Eén van haar grootste bijdragen was de ontdekking dat chimpansees werktuigen maken en gebruiken. Rond 21.00 uur is het interview te horen met de antropologe in Langs de Lijn En Omstreken.

Horecaslavernij
Drie euro per uur verdienen, zeven dagen in de week werken en aan het einde van de maand toch maar 200 euro op je loonstrook zien staan. Wie klaagt wordt uitgescholden of zelfs geslagen. En dat lage loon wordt vaak ook nog eens zwart uitbetaald. Een huis kopen of huren, pensioen opbouwen of vakantiedagen opnemen is daardoor onmogelijk. In een poging een einde te maken aan deze misstanden zet de vakbond CNV een meldpunt op. CNV-bestuurder Jacqueline Twerda is te gast in De Ochtend.

En verder...

  • Atlete Sifan Hassan geeft rond 20.00 uur een persconferentie. Wat ze gaat vertellen is nog niet bekend, maar Floris van Hoorn doet in ieder geval verslag in Langs de Lijn En Omstreken
  • PSV hoopt vanavond overwintering in de Europa League veilig te stellen. De ploeg moet winnen van de Russische ploeg Rostov om derde te worden in de poule. Arman Avsaroglu en Frank Wielaard doen vanaf 20.45 uur live verslag van deze Champions League wedstrijd.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

“Het is een beetje te zot voor woorden. We krijgen nu wel 16 politieke partijen. Zo ontstaat langzamerhand een politieke diarree." Dat zegt Brahim Bourzik, hoofdredacteur van de Moslimkrant in het mediaforum op NPO Radio 1 over de aankondiging van de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum, GeenPeil, om een politieke partij te beginnen:

Lees meer: 'Met GeenPeil ontstaat een politieke diarree'

'Het leven is voorspelbaarder dan je denkt.' Roelof van de redactie voorspelt van dag tot dag hoe de maand december gaat verlopen:

Ster advertentie
Ster advertentie