Binnenland
WNL

Politiechef Noord-Nederland moe van te veel Kamervragen: 'Roept bureaucratie op'

foto: Het Misdaadbureaufoto: Het Misdaadbureau
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiechef Noord-Nederland moe van te veel Kamervragen: 'Roept bureaucratie op'

Volgens politiechef Noord-Nederland Martin Sitalsing stelt de politiek steeds vaker Kamervragen. Voor de chef is het een frustratie, waar hij dan ook moe van wordt. Hij stelt dat al die vragen bureaucratie oproepen en dat het wel wat minder mag.

Video niet beschikbaar

'Ik vind democratische verantwoording ontzettend belangrijk, maar over ieder wissewasje een Kamervraag stellen, dat roept veel bureaucratie op', zegt hij in WNL-radioprogramma Het Misdaadbureau.

Er moeten door alle verzoeken vanuit Den Haag veel extra agenten worden ingezet om antwoorden te formuleren, en dat kost capaciteit waar je het wilt hebben: minder agenten op straat.

Gemeenteraad

Wat Sitalsing betreft hoeft niet alles gelijk naar Den Haag. 'Als er een lokaal vraagstuk is, dan is het prima als er binnen de gemeenteraad vragen over gesteld worden en daar beantwoord worden, maar of iedere vraag nou vanuit lokaal niveau naar de Tweede Kamer toe moet, dat is volgens mij een misvatting van wat er zou moeten gebeuren.'

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie