Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: EK-finale handbalvrouwen en Ajax - PSV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: EK-finale handbalvrouwen en Ajax - PSV

Een mooie sportdag vandaag op NPO Radio 1: vanavond spelen de handbalvrouwen de EK-finale en in de eredivisie is er de topper Ajax - PSV.

De handbaldames wisten vrijdag met een fraaie overwinning tegen Denemarken de finaleplaats veilig te stellen. Straks vanaf 18.00 uur wordt duidelijk of Oranje zich voor het eerst in de geschiedenis mag kronen tot Europees kampioen.

Bekijk hier de hoogtepunten van de halve finale:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De wedstrijd tegen Noorwegen is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1, Richard van der Made doet verslag. In verband met de handbalfinale vervalt het programma Reporter Radio. Langs de Lijn gaat door tot 20.00 uur.

In de laatste speelronde van de eredivisie voor de winterstop staat de topper Ajax - PSV op het programma, een duel dat vooral gaat om wie zich de beste nummer twee mag noemen.

Het winterkampioenschap is immers al binnengehaald door Feyenoord. In 2000 werden de Rotterdammers voor het laatst winterkampioen. Die wintertitel bleek overigens geen voorbode voor het kampioenschap. Dat behaalde Feyenoord voor het laatst in 1999.

Ajax en PSV staan om 16.45 uur tegenover elkaar, het verslag is van Andy Houtkamp en Frank Wielaard.

Behalve de topper zijn er nog vier wedstrijden in de eredivisie:

12.30 uur
Excelsior - NEC (verslag van Arman Avsaroglu)
14.30 uur
FC Groningen - Go Ahead Eagles
Heracles - PEC Zwolle (verslag van Chris Wobben)
ADO Den Haag - Sparta (verslag van Jan Vincent van Zuiden)

Groen

De zondag begint zoals altijd met Vroege Vogels, waarin vandaag wordt bekendgemaakt wie zich de Groenste Politicus van 2016 mag noemen. De strijd gaat tussen drie Kamerleden: Rik Grashoff (GroenLinks), Fatma Koşer Kaya (D66) en Eric Smaling (SP).

Na OVT is er rond het middaguur De Perstribune, waarin Govert van Brakel en Margreet Reijntjes gasten ontvangen uit de wereld van media, sport en entertainment. Vandaag zijn dat Ward Wijndelts, de nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland, en voormalig tienkamper Chiel Warners.

'Vliegende Keep' Jules van der Wardt is deze week op bezoek bij oud-PSV-middenvelder Edward Linskens en tv-recensent Ron Vergouwen staat in de rubriek Kassie Kijken stil bij nostalgie op tv.

Linskens scoorde ooit het belangrijke uitdoelpunt in de halve finale van de Europa Cup 1 tegen Real Madrid:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie