Binnenland
MAX

Margriet van der Linden blikt terug op M: 'Zou het niet opnieuw gedaan hebben'

foto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Margriet van der Linden blikt terug op M: 'Zou het niet opnieuw gedaan hebben'

Vandaag was presentator en oud-Amerika correspondent Margriet van der Linden te gast in De Perstribune. We bespraken haar nieuwe boek I'm Speaking en we blikten terug op wat ze eerder op televisie gedaan heeft, waaronder haar talkshow M.

Video niet beschikbaar

Kamala Harris

Van der Linden schoof aan om haar nieuwe boek te bespreken, I'm Speaking, over Kamala Harris. Waarom besloot ze over deze presidentskandidaat te schrijven? "Wij kennen haar niet goed. Voor een presidentskandidaat was ze nog relatief onbekend. Als vice-president was ze ook niet vaak in de schijnwerpers – want als alles goed gaat, blijf je op de achtergrond. Pas toen het minder ging met Biden, trad ze meer op de voorgrond."

Dit bracht Van der Linden ertoe om een boek te schrijven: "We weten eigenlijk nog steeds niet genoeg over haar. In het boek leer je veel meer over wie ze is en welke keuzes er nu voorliggen. De verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden vond ik niet zo interessant, maar nu Kamala Harris de fakkel van Biden overneemt, wordt het veel boeiender."

M

Ook blikt de oud-VS-correspondent terug op haar tijd als talkshowhost van M. Ze volgde daarmee het populaire programma De Wereld Draait Door op, wat volgens haar een uitdaging was: "Alle programma's die DWDD moesten opvolgen, flopten. Iedereen zat met spanning voor de buis. Dan voel je wel de druk, en dat hoor je ook terug in die eerste uitzending."

Meer diepgang

Ze vertelt dat ze, met de kennis van nu, het format waarschijnlijk niet opnieuw zou presenteren: "Uitdagingen schrikken me niet af, dat is altijd zo geweest. Dus ook toen niet. Maar naarmate de tijd vorderde, ontdekte ik dat mijn kracht meer ligt in langere gesprekken. De complexe tijd waarin we nu leven vraagt om meer diepgang en uitgebreide gesprekken in talkshows," concludeert de programmamaker.

De Perstribune

In De Perstribune ontvangt Margreet Reijntjes elke week prominente gasten uit de wereld van de media en sport. Zij bespreken actuele én persoonlijke zaken. Verder duidt Ron Vergouwen wekelijks opvallende mediazaken uit het heden en verleden.

Iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 op NPO Radio 1: De Perstribune - en daarna in je favoriete podcast-app!

Ster advertentie
Ster advertentie