Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Baby Jelmer
Baby Jelmer wordt zes weken na zijn geboorte geopereerd aan zijn darmen. Hij komt met een zware hersenbeschadiging uit de operatie. Het kinderziekenhuis in Groningen geeft geen openheid van zaken. Argos besteedde eerder aandacht aan deze zaak en komt nu met een vervolg. Vanaf 14:00 uur op NPO Radio 1.

Eredivisie: PSV komt in actie
Na het gelijke spel van PSV tegen Rostov, mag de ploeg nu alweer aan de bak. Maar het verslag op zaterdag van de wedstrijden in de 8e speelronde van de eredivisie begint met de wedstrijd Vitesse-FC Groningen (18:30 uur) , daarna SC Heerenveen-PSV (19.45 uur), Roda JC-NEC (19.45 uur) en Go Ahead Eagles-Excelsior (20.45 uur). Naast het voetbal onder andere aandacht voor basketbal, namelijk de Supercup tussen Donar en Den Bosch, De Ronde van Lombardije en het NK Judo.

Marilyn Monroe
In De Nieuwe Kerk in Amsterdam opent een biografische tentoonstelling over het symbool voor schoonheid en sensualiteit: stijlicoon, glamour queen, sexbom en wereldberoemd actrice Marilyn Monroe. De Nieuwsshow (vanaf 8:00 uur) besteedt aandacht aan de tentoonstelling.
En verder...
Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

  • We moeten stoppen met het gemopper over de zorgpremie, zegt commentator Jasper Klapwijk. De zorgverzekeraars krijgen soms onterecht de schuld van premieverhoging, vindt hij. 'De verzekeraars hebben de afgelopen jaren juist de premie binnen de perken gehouden door op eigen reserves in te teren', aldus Klapwijk.
In een week waarin de ontgroening bij het corps ter discussie staat, waarin de kinderombudsman oproept om nu eindelijk een einde te maken aan Zwarte Piet, blijft er een vraag overeind staan: welke blanke traditie gaat er hierna sneuvelen?
Ster advertentie
Ster advertentie