Binnenland

NPO Radio 1 zendt nacht lang uit vanaf Schiermonnikoog

foto: VVV Schiermonnikoogfoto: VVV Schiermonnikoog
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 zendt nacht lang uit vanaf Schiermonnikoog

NPO Radio 1 komt een nacht lang vanaf een bijzondere plek: het waddeneiland Schiermonnikoog. Jonge radiomakers van omroep WNL maken in de nacht van dinsdag op woensdag hun programma op Schiermonnikoog. Normaal gesproken worden nachtprogramma's vanuit de studio in Hilversum uitgezonden.

De makers van de WNL-nacht willen een zomerse ode brengen aan de kleinste gemeente van Nederland en bedachten daarom de radionacht van Schiermonnikoog.

Bert Visscher

In de uitzendingen betuigen verschillende prominente Nederlanders - onder wie cabaretier Bert Visscher - hun liefde voor het waddeneiland. Waarnemend burgemeester Dick Stellingwerf is twee uur lang te gast om over het eiland te spreken en luisteraars kunnen vragen stellen. Verslaggevers struinen over Schier en laten eilanders aan het woord.

De uitzending komt tussen 2 en 6 uur vanuit strandpaviljoen De Marlijn. De Groningse band Shirtless speelt live muziek. Bezoekers zijn van harte welkom. De presentatie is in handen van Ilan Hoekstra en Thijs van Litsenburg.

En voor luisteraars die wel van Schier houden maar die 's nachts liever slapen: vanavond wordt Tour d'Hollande op NPO Radio 1 ook vanaf Schiermonnikoog uitgezonden, tussen 19.00 en 19.30 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie