Recept voor Truffelglaasjes, een perfect nagerecht voor kerst
- Nieuws
- Recept voor Truffelglaasjes, een perfect nagerecht voor kerst
Lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn, dat is het motto van kookboekenauteur Janneke Philippi. "Het enige wat ik mensen wil meegeven is dat het zo is makkelijk om elke avond lekker te eten. Ik wil die hindernis wegnemen", vertelt ze in Mangiare!. En dat geldt ook voor dit nagerecht met een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten.
Video niet beschikbaar
Ingrediënten (4 personen)
- 150 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- evt. 2 el likeur (zie tip)
- cacaopoeder
Bereiding
Breek de chocolade in blokjes. Breng in een steelpan de slagroom met de chocolade tegen de kook. Draai het vuur laag. Smelt de chocolade in de warme room en roer glad.
Neem de chocoladeroom van het vuur. Voeg naar wens de likeur toe en schenk het chocolademengsel in 4 kleine glazen.
Zet de mousse minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
Laat de truffelglaasjes voor serveren op kamertemperatuur komen zodat de mousses zacht en romig zijn. Bestrooi ze met een zeefje met cacaopoeder.
Tip
Met koffie-, chocolade- of notenlikeur breng je de mousse op smaak. Ook lekker zijn Cointreau, cognac of whisky (cream). De alcohol weglaten kan natuurlijk ook.