Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Anouk Hoogendijk - ANPfoto: Anouk Hoogendijk - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Voetbalster Anouk Hoogendijk in Langs de Lijn En Omstreken
Anouk Hoogendijk speelt vanaf seizoen 2014/15 weer voor de dames van Ajax. Daarnaast speelt Hoogendijk ook in het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Ze is net terug van het trainingskamp van Ajax, en helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft. Hoogendijk is vanaf 22.00 uur te gast in Langs de Lijn En Omstreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kees 't Hart in Radio Kunststof
Schrijver Kees ’t Hart won onlangs de J. Gresshoff-prijs voor zijn essaybundel Het gelukkige schrijven. In zijn nieuwe roman Wederzijds strijdt een echtpaar in de grote stad tegen overlast in hun buurt. Maar het stel raakt steeds meer verwikkeld in zaken waar het niets mee te maken wil hebben. Presentator Frenk van der Linden spreekt vanaf 19.00 uur met 't Hart in Radio Kunststof.

En verder...

  • Heleen Mees en Jort Kelder vertellen over het World Economic Forum in Davos in De Nieuws BV.
  • Tom Coronel en Jam Lammers bespreken de Dakar Rally in Langs de Lijn En Omstreken.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Acht rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking
De verhouding tussen de allerrijksten en de allerarmsten in de wereld komt steeds schever te liggen, zegt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Acht mannen, waaronder Microsoft oprichter Bill Gates, bezitten evenveel als de 3,6 miljard armste mensen van de wereld. Zes jaar geleden bestond de groep van allerrijksten nog uit 388 mensen. Oxfam Novib roept regeringsleiders op om de ongelijkheid aan te pakken. "Het is een schande dat een handjevol mensen over zoveel vermogen kan beschikken, terwijl 1 op de 10 mensen moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag", zegt Oxfam-directeur Farah Karimi.

De ongelijkheid is veel erger dan we dachten

Christelijke steden in Irak: ‘Vrijwel niets is onbeschadigd’
Dit weekend zagen we beelden uit heroverde wijken van Mosul. Op sommige plekken lijkt het leven er weer bijna normaal. Anders is het in de christelijke steden op de Nineve Vlakte. Twee maanden na herovering staan de huizen er daar nog altijd leeg en kapotgeschoten bij. Met Kerst kwamen de christenen even langs om er naar de kerk te gaan, maar daarna gingen ze weer terug naar de Koerdische hoofdstad Erbil. Een interview met correspondent Judit Neurink:

Christelijke steden Irak: ‘Vrijwel niets is onbeschadigd’

Ster advertentie
Ster advertentie