Achtergrond
BNNVARAEOKRO-NCRVNTR

Hoe help je jongeren met hun levensvragen?

foto: Tanne Baas | De Grote Vragen
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe help je jongeren met hun levensvragen?

Antwoord vinden op grote vragen in het leven kan soms best lastig zijn. En misschien gaat het juist om de zoektocht? Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo duidelijk waar je terecht kunt met deze vragen, zeker niet voor jongeren.

Omdat die zoektocht naar zingeving tegenwoordig lastiger lijkt dan ooit, is het initiatief van De Grote Vragen opgestart. De begeleiders van De Grote Vragen spreken met jongeren over de grote vragen in hun leven. Zij leggen perspectieven voor uit de filosofie en levensbeschouwelijke tradities.

Tijdens de speciale zomerweek van De Nacht van NTR Wetenschap zoomen we in op zingeving bij jongeren. Daarover spraken we vijf nachten lang met de begeleiders van De Grote Vragen. Elke nacht over hoe jongeren met zingeving omgaan, van MBO tot Universiteit en van ongelovig tot gelovig. Waarom is het belangrijk om je bezig te houden met grote vragen in je leven?

Luister hieronder naar de verschillende gesprekken met De Grote Vragen:

Waarom is zingeving belangrijk voor jongeren? (Levensvragen #1)

Kunnen jongeren geluk vinden door zingeving? (Levensvragen #2)

Hoe geef je les over zingeving op het MBO? (Levensvragen #3)

In gesprek met ongelovigen over zingeving (Levensvragen #4)

Helpt geloof in God bij zingeving? (Levensvragen #5)

De Nacht van...

In De Nacht van… krijgen studiogasten nog écht de ruimte voor hun verhaal en als luisteraar kan je elke uitzending meepraten. Maak kennis met Nederlanders van over de hele wereld en luister naar de mooiste audioverhalen van NPO Radio 1. Elke werknacht tussen 02.00 en 05.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie